Lehiaketa gastronomikoa – Arauak

Aste Nagusiaren programazio anitzaren barruan Sukaldaritza Lehiaketa gure plater nagusietariko bat da. Honek Aste Nagusia jaio eta hazi den oinarrizko filosofiaren argazkia baita: herritar parte-hartzea maila gorenean. Lehiaketa honek  garai ezberdinak bizi izan ditu, baina  lehiaketa egonkortzea eta parte-hartze kuota ikaragarriak lortu izan ditugu, eta guzti hau lehiaketa honen oinarrizko filosofia errespetatuz: parte-hartze herritarra oinarri bezala hartuta kalean sukaldatzea, kultura eta gastronomia batuz. Honetarako egun dugun eremu egokia eta ekimenaren doakotasuna eta parte hartzaileen ez profesionaltasuna ezinbestekoak dira guretzako.

INFORMAZIO OSOA LABURPEN BAT DESKARGATZEKO

BILBOKO KONPARTSEN LEHIAKETA GASTRONOMIKOEN ARAUAK

1.- Lehiaketa herritarra da, ez profesionalentzakoa.

2.- Izena Areatzan lehiaketa egunean emango da, goizeko 10:30ak-11:30ak bitartean.

3.- Aurkezpena 13:00ak eta 13:30ak bitartean izan beharko da. Ordutik beranduago aurkezteak zigorra dakar.

4.- Kazola kentzeko, ezinbestean aurkeztuko da izen-emate zenbakia.

5.- Soilik gasaz kuzinatu ahalko da. Su azpian bitarteko erregaitza ezarri beharko da.

6.- Prestakizunak Jai Gunean ikuslegoaren aurrean egingo dira denak. Lekunea 9:00ak ondoren okupatu ahalko da.

7.- Aldez aurretik zerbait kuzinatua erabiltzeak bat-bateko deskalifikazioa dakar.

8.- Lehiaketan aurkeztutako platerek gutxienez 3anoa edo zati izan beharko dute, Patata-Tortillak izan ezik. (Tortilla osagaiak: patatak, arraultzak, gatza, olioa, eta aukeran, tipula)

9.- Plater denek puntuatuko dute sailkapen orokorrean. Xede honetarako, izen berean beti apuntatu behar dira.

10.- ‘Konpartsak sailean Bilboko Konpartsetako kideak lehiatuko dira, ez besterik. ‘Irekia’n lehiatzeko, kazola 2 aurkeztu beharko dute.

11.- Parte-hartzaileek derrigorrez jantzi behar dute antolatzaileek emaniko mantala saria jasotzekotan.

12.- Pistoa %100 begetala izango da. Beraz, ezin da arrautza edo animalia-jatorrizko edozein osagai.

13.- Sukalkia eta Isatsa saltsan kazolan edo presio-eltzean egin ahal dira.

14.- Epaileen erabakia apelaezina izango da.

15.- Lehiaketa Gastronomikoan parte hartzeak honako arauak onartzea dakar, bai eta antolakundeak ezohiko premiengatik jar dezakeen beste araurik ere.

Jardueren Egitaraua

Egitarau osoa jarduera guztiekin: HEMEN

Errezeta-liburua

Hemen gure errezeta-liburua lor dezakezu: Aste Nagusiaren ZAPOREAK